• wyprzedane2020-01sml
  • worek-saatbau-soja
  • soja-lissabon
  • wyprzedane2020-01sml
  • worek-saatbau-soja
  • soja-lissabon

SOJA LISSABON

3 dni

Saatbau

Cena dostępna w sezonie
W badaniach odmianowych COBORU 2014 - 15 uzyskała rekordowe wyniki plonowania we wszystkich badanych województwach. LISSABON przekonuje dość niskimi roślinami o wybitnej odporności na wyleganie. Nawet w trudnych warunkach pogodowych rośliny trzymają się w pionie aż do zbioru. Mocny wczesny wigor oraz wysoka odporność na wiosenne chłody zapewniają szybkie zagęszczenie łanu i ograniczenie ekspansji chwastów.

LISSABON to jedna z najbardziej znanych i lubianych przez rolników odmian soi. Tak dobrą opinię zawdzięcza bardzo wysokiemu potencjałowi plonowania oraz stabilności na przestrzeni ostatnich lat.

  • bardzo wysoki i stabilny potencjał plonowania
  • niskie rośliny o wyjątkowej odporność na wyleganie
  • na Liście Zalecanych Odmian w woj. opolskim
  • doskonałe parametry jakościowe - wysoka zawartość białka i bardzo wysoka zawartość tłuszczu
     

 

UWAGA - NASIONA GOTOWE DO SIEWU - zaprawione w systemie FIX FERTIG!

Jakość nasion poznasz po zielonym - jedyne nasiona szczepione na rynku!!

 



CECHY ODMIANY:

Wczesność
grupa wczesności
potencjał plonowania
kolor znamienia
kolor kwiatu
wczesny wigor
tolernacja na chłody
wysokość roślin
odporność na wyleganie
MTN
wysokość osadzenia
najniższego strąka
liczba strąków na roślinie
zawartość białka
zawartość tłuszczu
średnio poźna
000
bardzo wysoki
jasny
fioletowy
wysoki
bardzo wysoka
nieduża - ok. 79 cm
wybitna
 wysoka - ok. 180 g
przeciętna
ok. 10 cm
33
wysoka
bardzo wysoka

AGROTECHNIKA:

Gęstość siewu: 60–70 ziaren/m2 (4–4,5 jednostki siewne/ha)
Data siewu: temperatura gleby 10ºc
Rozstaw rzędów: 15–24 cm
Głębokość siewu: 3–4 cm

  Cena dotyczy jednostki siewnej 160tyś. nasion.

store_theme_translations.app_reviews_widget_placeholder_headline

store_theme_translations.app_reviews_widget_placeholder_baseline

store_theme_translations.app_reviews_widget_placeholder_button_label

Nie dziękuję